PCSLE nyári táborai!

„A legjobb útja annak, hogy megbizonyosodj arról,
tudsz-e bízni valakiben, ha bízol benne.
/Ernest Hemingway/

A PCSLE a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán támogatást nyert nyári tábor szervezésére és lebonyolítására.

A nyári és őszi felkészítő táborainkban, a különböző szakosztályok növendékeit, tagjait igyekeztünk igazi csapattá kovácsolni, egymás tudásából gyarapodni, a tapasztalatokat kicserélni.

A mostani táborokban is, mint általában minden táborunkban hátrányos helyzetű gyerekek és határon túli vendég gyerekek ingyenes táboroztatását is biztosítottuk, ezzel az itt töltött vakációjukat hasznosan, új ismeretekkel gazdagabban tölthették el.

A szervezett programok keretein belül a gyerekek megismerhették Celldömölköt, Piliscsabát, a pilisi környezetet, magyar hagyományokat felvonultató programokon vehettek részt (lovas oktatás, baranta oktatás, kézműves foglalkozások), valamint budapesti helyszínekre is kirándultunk.

A mostani évben rendezett labdás, mozgáskoordinációs, csapatépítő táboraink keretében felkészült szakemberek bevonásával úgy a fizikai állóképesség, mint a mentális felkészítés nagy hangsúlyt kapott.

E táborok alatt megismerkedtünk más csapatokkal, a határon túli résztvevők segítségével pedig a kultúrák és nemzetek közti párbeszéd legjobb formáját, a sportot választva igyekeztünk fiataljainknak kellő kitekintést nyújtani úgy a magyar-magyar, mint a magyar-román kapcsolatokban is.

A szabadidő hasznos eltöltése mellett a csapatépítés is fontos szerepet töltött be a tábor életében, ahol felnőtt animátorok segítségével zajlottak a foglalkozások.

A tábor időtartama 2 x 3 nap volt, melynek költségeihez minden résztvevő lehetőségeihez mérten járult hozzá, szociális alapon egyesületünk a pályázati pénzből és az erre a célra fenntartott keretéből azokat is segíteni tudta, akik nagycsaládban vagy szociálisan hátrányos helyzetben élnek.

A sikeres pályázat után szervezetünk számára is felmerült a folytatás kérdése. A résztvevők lelkes javaslatai megerősítettek minket abban, hogy keressük a hasonló táborok megszervezésének és lebonyolításának lehetőségét.

A projektet támogatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzeti Együttműködési Alap

Call Now Button