Lovaglás

A természettől elidegenedett ember elfelejtette a lovat, de a ló még emlékszik az emberre és mint a történelemben annyiszor, most is segít rajta.

piliscsaba-lovarda
Az elmúlt évtizedekben elsorvasztott magyar lovaskultúra újjáélesztésére, a lovaglás, a ló szeretetének megismertetésére, sérült, fogyatékos embertársaink megsegítésére, a községünkben folyó, lóval kapcsolatos tevékenységek összehangolására, a lovat szerető és megbecsülő emberek, összefogására, érdekeik érvényesítésére, és a cserkész szellemiség községünkben való terjesztésére, ezek anyagi alapjainak biztosítására jött létre az Egyesület.

Nonprofit szervezetként megalakulásunk óta sok gyereknek és fiatalnak nyújtunk lehetőséget a lovaglás és a lovas élet alapjainak megismeréséhez.

Fogyatékkal élő emberek számára speciális lovaglási lehetőséget biztosító terápiás centrumot tartunk fenn, ahol együtt dolgozunk községünkben működő két intézmény (FÉBÉ Mozgáskorlátozottak Otthona és a SUMMA VITAE Értelmi Fogyatékosok Otthona) lakóival.

  • Nagycsaládosok részére kedvezményes tagdíjjal biztosítjuk szolgáltatásaink elérhetőségét.

Lovas sportok (díjugratás, díjlovaglás, síkverseny, távlovaglás, lovas íjászat, lovas torna, fogathajtás), a lovas túrázás, sétalovaglás bárki számára történő megismertetése, gyakorlása, megkedveltetése, a lóval való együttélés örömének felfedeztetése, a sport által történő közösségteremtés, az eredményes versenyzés feltételeinek biztosítása, egészséges életmódhoz szükséges mozgáskultúra biztosítása.

Az Egyesület további céljai: terápiás lovaglás (gyógylovaglás) lehetőségének magas színvonalú megteremtése, együttműködve a fogyatékosokat gondozó intézményekkel, mint habilitációs, rehabilitációs tevékenység

  • lovas versenyeken való részvétel, illetve lovas versenyek rendezése,
  • ennek keretében lovas bemutatók tartása, rendezvényeken való lovas közreműködés,
  • lovasok, lótartók érdekeinek érvényesítése,
  • lovasiskola fenntartása,
  • lovas túrák szervezése, bekapcsolódás a közeli (Pilisi – medence) és távolabbi (országos, nemzetközi) lovas életbe,
  • gyógylovaglás és terápiás lovaglás biztosítása, ezáltal a fogyatékkal élők komplex gyógypedagógiai, gyógytornászi és pszichológiai kezelésének elősegítése, a parasport támogatása, gyógypedagógiai lovagoltatás, voltizsálás és Hippoterápia biztosítása,
  • lovak speciális célra való kiképzése
Call Now Button