Bemutatkozunk

KÖZÉRDEKŰ
A PCSLE 1999-ben alakult a piliscsabai lovasélet támogatására. Az elmúlt években a cserkészet, lovas élet, szabadidős sportok, természetjárás, közösségfejlesztés és kultúrális tevékenységek területén elért sikerinket jelzi, hogy Egyesületünk több, mint 150 taggal rendelkezik.

Heti programjainokon rendszeresen közel 100- 120-an vesznek részt, így mondhatjuk, hogy a PCSLE Piliscsaba legnagyobb taglétszámú aktív egyesületei közé tartozik.

A PCSLE az alábbi tevékenységi körökben működik:

 1. A Piliscsabán 1992 óta működő 1019. sz. Csaba Királyfi Cserkészcsapat gazdasági működési feltételeit biztosítjuk pályázatok írásával, támogatások gyűjtésével és nem utolsó sorban közösségi terek biztosításával.
 2. Nonprofit szervezetként megalakulásunk óta sok gyereknek és fiatalnak nyújtunk lehetőséget a lovaglás és a lovas élet alapjainak megismeréséhez.
 3. Nagycsaládosok részére kedvezményes tagdíjjal biztosítjuk szolgáltatásaink elérhetőségét.
 4. Fogyatékkal élő emberek számára speciális lovaglási lehetőséget biztosító terápiás centrumot tartunk fenn, ahol együtt dolgozunk községünkben működő két intézmény (FÉBÉ Mozgáskorlátozottak Otthona és a SUMMA VITAE Értelmi Fogyatékosok Otthona) lakóival.

Az Egyesület nem zárja ki, hogy a tagjain kívül más is részesülhessen a közhasznú szolgáltatásaiból. Az Egyesület céljainak a megvalósítása érdekében az alábbi tevékenységeket folytatja:

 • lovas versenyeken való részvétel, illetve lovas versenyek rendezése, ennek keretében lovas bemutatók tartása, rendezvényeken való lovas közreműködés
 • lovasok, lótartók érdekeinek érvényesítése
 • lovasiskola fenntartása,
 • lovas túrák szervezése, bekapcsolódás a közeli (Pilisi – medence) és távolabbi (országos, nemzetközi) lovas életbe
 • gyógylovaglás és terápiás lovaglás biztosítása, ezáltal a fogyatékkal élők komplex gyógypedagógiai, gyógytornászi és pszichológiai kezelésének elősegítése, a parasport támogatása, gyógypedagógiai lovagoltatás, voltizsálás és Hippoterápia biztosítása, lovak speciális célra való kiképzése
 • természetjárás, cserkésztáborok szervezése, rendezése és lebonyolítása 
 • az 1019. számú Csaba királyfi cserkészcsapaton belül egy lovascserkész szakág kialakítása
 • hagyományőrző harcművészeti sportok, elsősorban a baranta művelése
 • csapatsportok közül a két kiemelt látványsportág, a kosárlabda és a labdarúgás gyermek és utánpótlás szintű művelése

Speciális lovasprogramjaink, nyári táboraink nagy népszerűségnek örvendenek.

Call Now Button